Vaccinatiebewijs/ Herstelbewijs – Gezondheidscentrum Medisena – ’s-Gravenhage
Gezondheidscentrum Medisena
Varkenmarkt 19 2512 GR
’s-Gravenhage

Terug naar overzicht

Vaccinatiebewijs/ Herstelbewijs

VACCINATIEBEWIJS:

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een e-mail naar info@medisena.nl, geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Vermeld ook uw contactgegevens. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

HERSTELBEWIJS REGELEN ALS CORONABEWIJS:

Eisen herstelbewijs:

Een herstelbewijs is een bewijs dat u ooit positief getest bent op aanwezigheid van het coronavirus. U krijgt alleen een herstelbewijs als:

  • u positief werd getest door de GGD. Een zelftest of serologische (bloed) test telt niet.
  • uw positieve coronatest tenminste 11 dagen geleden was;
  • uw positieve coronatest niet langer dan 180 dagen geleden was.

Extra eis bij herstelbewijs voor reizen:

Wilt u het herstelbewijs gebruiken om te reizen? Dat kan alleen als:

  • u werd getest met een PCR-test door de GGD. Een antigeen(snel)test telt niet.

Voor gebruik binnen Nederland krijgt u wel een herstelbewijs na een antigeentest. Bijvoorbeeld als u naar een museum wilt.

Alleen bij GGD-testen:

CoronaCheck haalt de positieve testuitslagen op bij de GGD. In het GGD systeem zijn op dit moment alleen testuitslagen beschikbaar van testen die door de GGD zelf zijn afgenomen. Dit betreft zowel PCR-testen als antigeen testen.

Herstelbewijs ophalen lukt niet:

Heeft u een positieve coronatest gehad, maar u krijgt geen herstelbewijs? Dat komt bijvoorbeeld door:

  • u bent niet door de GGD getest.
  • u bent korter dan 11 dagen geleden (positief) getest. In dit geval kunt u uw herstelbewijs al wel ophalen, maar deze is pas op de 12e dag na testafname geldig.
  • u bent langer dan 180 dagen geleden (positief) getest. In dit geval heeft u geen recht op een herstelbewijs.

Als geen van bovenstaande situaties van toepassing is, en u bent wel positief getest door de GGD, BEL NIET DE HUISARTS. U kunt contact opnemen met de GGD op 0800-5090. Zij kunnen u helpen te achterhalen of mogelijk gegevens onjuist geregistreerd staan.

Publicatiedatum: 19-07-2021