Afspraken – Gezondheidscentrum Medisena – ’s-Gravenhage
Gezondheidscentrum Medisena
Varkenmarkt 19 2512 GR
’s-Gravenhage

Afspraken

Telefonisch afspraak maken
Om uw en onze tijd zo efficiënt mogelijk in te kunnen delen, werken we alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak of het aanvragen van een huisbezoek kunt u tussen 08.00 uur en 11:00 uur bellen met de assistente ( 070 – 345 07 09 , optie 3).

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.Online afspraak maken
Voor minder dringende klachten, of als u aanhoudende klachten met uw arts wilt bespreken, kunt u ook gebruik maken van ons online afspraken systeem. U dient zich hier eenmalig te registreren als patiënt, waarna deze gegevens beschikbaar blijven voor alleen onze elektronische diensten, zoals ook het online aanvragen van een herhaalrecept.

Per klacht heeft de huisarts ongeveer 10 minuten nodig, dus bij psychische klachten of meerdere klachten is het verstandig om een dubbele afspraak te maken. Dan is er voldoende tijd voor u.Huisbezoek
Wanneer het voor u niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het reguliere spreekuur te komen. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter. Een huisbezoek dient u voor 10.00 uur aan te vragen, belt u hiervoor met de assistente ( 070 – 345 07 09 , optie 3).Wegblijftarief per 1 april 2021
LHV-richtlijn voor het niet-nagekomen afspraken (wegblijftarief)

Het is voor een huisartsenpraktijk vervelend als een patiënt niet op een afspraak verschijnt. Het betekent tijdverlies voor de huisarts, praktijkverpleegkundige of doktersassistente en op dat moment had iemand anders geholpen kunnen worden. Om het aantal niet-nagekomen afspraken terug te dringen zullen wij een wegblijftarief hanteren.

U dient de afspraak minimaal 24 uur van te voren af te zeggen. Indien u, zonder bericht, niet op de afspraak verschijnt, betekent dat onnodig tijdsverlies voor alle soorten van afspraken met de huisarts, met de praktijkondersteuners (POH S en POH GGZ) of met de doktersassistente.

Indien er geen sprake is van overmacht, brengen wij een wegblijftarief in rekening:

voor een enkel consult €12.50
voor een dubbel consult €15.00
voor een consult POH-GGZ €37.50
voor een consult POH-S €37.50

Let op: Het wegblijftarief is niet te declareren bij de zorgverzekeraar. Het tarief brengen wij bij de patiënt zelf in rekening.