Coronavirus – Gezondheidscentrum Medisena – ’s-Gravenhage
Varkenmarkt 19 2512 GR ’s-Gravenhage Tel:070 345 07 09 (voor SPOED toets 1) 070 364 68 45

Coronavirus

Bent u ziek en mogelijk besmet met het coronavirus? Kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op. Zo voorkomen we verdere verspreiding van het virus.

Update 20-04-2021:

  • VACCINATIE ASTRAZENECA

Het ministerie van VWS heeft besloten om alleen mensen boven de 60jaar te vaccineren met het AstraZeneca vaccin. Mensen tussen de 60-65 jaar worden gevaccineerd door de huisartsen. Wij zullen de patiënten uit deze groep uitnodigen voor vaccinatie. Wanneer u tot deze groep behoort en op 23 april nog geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met de assistente.

  • VACCINATIE HOOG-RISICOGROEPEN ONDER DE 60 JAAR VIA DE GGD

Alle patiënten die vallen in deze groep ontvangen op korte termijn een brief met uitleg wat u moet doen om een afspraak te maken bij een GGD-vaccinatie locatie. Alleen patiënten die de brief ontvangen kunnen en mogen een afspraak maken. U dient deze afspraak zo spoedig mogelijk te maken, bij voorkeur vóór maandag 19 april, dan wordt u met voorrang gevaccineerd met een mRNA-vaccin.

De volgende mensen komen in aanmerking voor vaccinatie door GGD:

  • Mobiele Thuiswonende mensen met het syndroom van Down (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005) die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatie locatie te komen. Zij kunnen vanaf nu een afspraak maken bij het GGD callcenter.
  • Mobiele Thuiswonende mensen met morbide obesitas (BMI >40) (geboren in 1-1-1961 tot en met 31-12-2005) die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen. Zij kunnen vanaf nu een afspraak maken bij het GGD callcenter.

Niet-mobiele mensen behorend tot de medische hoog-risicogroep, die een brief hebben ontvangen en niet naar een GGD-vaccinatie locatie kunnen komen, kunnen door Thuisvaccinatie.nl worden gevaccineerd met een mRNA-vaccin.

 

  • BELANGRIJKE UPDATE COVID-19 VACCINATIES

Uitnodiging vaccinatie via de GGD voor mensen geboren in 1953, 1954 en 1955 snel op de mat. Mensen geboren in 1953 en 1954 ontvangen deze week de uitnodiging voor een coronavaccinatie. Mensen geboren in 1953 en 1954 kunnen vanaf vandaag via de online portal www.coronavaccinatie-afspraak.nl een afspraak inplannen met hun DigiD Digitale Identiteit . Mensen uit 1955 ontvangen volgende week woensdag en donderdag een uitnodiging van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . In totaal gaat het om ruim 600.000 mensen. Zij kunnen de komende weken een afspraak maken bij de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  voor vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer. De GGD heeft inmiddels ruim 100 vaccinatielocaties geopend.

  • PLANNING VACCINATIECAMPAGNE

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Leidraad hiervoor zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor vragen en de meest actuele planning op www.coronavaccinatie.nl of bel het landelijk informatienummer 0800 1351

Bel NIET naar de huisarts met algemene vragen over de vaccinatie. Dit is nodig om onze telefoonlijn vrij te houden voor reguliere zorgvragen.

 

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.